[Online] kranten

Eigenlijk is een krant net als een magazine. Met interviews, nieuws, een beeldverslag en bijvoorbeeld een prijsvraag. Afhankelijk van de doelgroep wat zakelijker of juist wat losser vormgegeven. In elk geval met een snel en actueel karakter.

[Online] kranten

Eigenlijk is een krant net als een magazine. Met interviews, nieuws, een beeldverslag en bijvoorbeeld een prijsvraag. Afhankelijk van de doelgroep wat zakelijker of juist wat losser vormgegeven. In elk geval met een snel en actueel karakter.

Vlieg-op-krant

Ooit zelf achter de stuurknuppel gezeten? Of breeduit in de eerste klas van een supergrote Boeing? En hoe leer je morse seinen? Voor Aviodrome schreef ik als een razende reporter diverse huis-aan-huis kranten vol. De eerder gemaakte fotoreportages kwamen daarbij goed van pas. Ready for take-off? Met de extra tips tegen vliegangst zeker.

De Afrikakrant

Camera meenemen en schieten maar. Op jacht naar The Big Five kom je ze alle vijf tegen in Safaripark Beekse Bergen. Hier sta je oog in oog met olifant, neushoorn en buffel. “Klik, hebbes!” Elders op brulafstand van leeuw en luipaard. “Yep, ook geschoten.” Voor diverse Afrikranten vertaalde ik de belangrijke publiekstrekkers van het park naar hapklare teksten.

Zó trek je lezers jouw krant binnen!

Alle toonaangevende publieksbladen besteden zeer veel tijd aan hun cover. Die staan immers naast elkaar in het schap van de supermarkt. En al die covers proberen je tot aankoop te verleiden. Concurrentie alom dus. Hoe maken redacties hun cover?

Lees de tips en doe er je voordeel mee

Congreskrant Review

Al drie jaar op rij halen OnderwijsAdvies en Bazalt de Nieuw-Zeelandse professor John Hattie naar Nederland. Hij vond uit wat het beste werkt om leerprestaties te verbeteren. Congresdeelnemers ontvangen kort na afloop de online congreskrant REVIEW. Ik fotografeer en schrijf, Len Blonk tekent voor design en techniek.

Check it out

Zelden zo’n fraaie uitgave zien

“Bezoekers waardeerden de hoge kwaliteit van ons onderwijscongres. De fraaie online congreskrant draagt ook flink aan die waardering bij. Zelfs vanuit Nieuw-Zeeland krijgen wij complimenten over deze uitgave. Wetenschapper John Hattie bezoekt veel landen, maar hij ziet zelden achteraf zo’n fraaie uitgave.”

Lees de gehele review van OnderwijsAdvies

Amber Woonkrant

Denk aan Delft en je roept blauw porselein. Maar pal naast het centrum ligt een stadswijk die alle kleuren van de regenboog toont: Poptahof. Voor woningcorporatie Woonbron realiseerde ik een woonkrant die de verkoop van het woontraject Amber moest stimuleren. Hoe? Door te tonen dat het er wonen is, en door de toekomstige buren het woord te geven.

Kies voor een online congreskrant!

Bekijk ons format

Wil je ook een (online) krant?

Bel of mail Ruud Slagmolen